8/29/2010

sałatka z pieczoną brzoskwinią

Brzoskwinie, parmezan, kalarepka i maliny - wiem, co myślicie, ale w tym miejscu od razu chciałabym to zdementować - nie jestem w ciąży, jest to po prostu mały eksperyment smakowy, który wyszedł wyśmienicie ;-)

składniki:
  • pół kalarepki
  • brzoskwinia
  • starty parmezan
  • sałata karbowana
składniki na sos:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka soku malinowego babci Paoli ;-)

Brzoskwinie pieczemy w 150C przez dosłownie parę minut, kalarepkę obieramy i kroimy w słupeczki. Sałatę posypujemy parmezanem polewamy sosem (wszystkie składniki mieszamy w miseczce - btw, świetny jogurt malinowy wychodzi z tego), kładziemy kalarepkę, na samą górę pieczoną brzoskwinię i posypujemy parmezanem jeszcze raz ;-) voila!

Enjoy
O.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz