8/19/2010

Penne- Szybki Włoch

Luuuubie to !  Nawet wiecej - Uwielbiam !

500g penne
5 duzych pomidorow
10 plasteków boczku
1 duża cebula
 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
zielona pietruszka
rozmaryn
tymianek
pieprz
sól
2 ząbki(duże) czosnku
kostka rosołowa (warzywna)
olej
parmezan


Makaron gotujemy na kostce. Cebule kroimy w piórka i siekamy czosnek. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Dusimy pare minut i dorzucamy pokrojony w plasterki boczek.
Pomidory należy sparzyć - wykroić zielone środki, ponacinać krzyżyki na dole i spodzie. Włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać wrzątkiem. Po 3 minutach wyjąć- skórka powinna zejść z łatwością.
Dorzucamy pomidory oraz koncentrat na patelnie. Przyprawiamy solą, pieprzem , rozmarynem i tymiankiem. mieszamy i czekamy az powstanie nam mniej wiecej jednolity sos, na końcu dorzucamy pietruszkę. Na patelnie przekładamy makaron i dokładnie mieszamy.
Po przelożeniu na talerz posypujemy parmezanem.


Smacznego ...K :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz