8/19/2010

Faszerowane pieczarki



Może i nie są najbardziej estetyczne po upieczeniu i trzeba je jeść prosto z piekarnika, gdyż niestety po ostygnięciu już tak dobrze nie smakują ,to jednak naprawdę warto zawracać sobie nimi głowę ... i maja tak mało kalorii !


1/2 kg pieczarek z duzymi kapeluszami
szczypiorek
1 surowe jajko
opakowanie mozzarelli light
1zabek czosnku
sol
pieprz
czarwona papryka
i szczypta bulki tartej na każdym kapeluszu


Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.Pieczarki myjemy, odlamujemy ogonki ( nie wyrzucać ) i obieramy. Pozostawione ogonki kroimy w drobną kostkę. tak samo siekamy szczypiorek i czosnek oraz kroimy w kostkę mozzarelle. Następnie nasze składniki wrzucamy do miski , doprawiamy sola, pieprzem , czerwona paryką . Na koniec wbijamy jajko i delikatnie mieszamy.  Wypełniamy farszem kapelusze i każdy z osobna posypujemy szczypta bułki tartej. Wkładamy do piekarnika na 20 minut.


Smacznego ! K!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz