10/10/2010

zupa pieczarkowa

Przepyszna zupa pieczarkowa, o której z pewnością nie można powiedzieć, że jest dietetyczna ;-) Pomysł należy do mojej mamy, na który ja bym w życiu nie wpadła, bo jak do zupy serek topiony? Teraz ta zupa jest w ścisłej czołówce moich ulubionych ;-) Polecam wszystkim serdecznie, którzy w 5 minut chcą zrobić coś bardzo, bardzo smacznego!

Składniki
40 dag pieczarek
3 serki topione śmietankowe
2 kostki rosołowe
pieprz

Zaczynamy od starcia pieczarek - lub pokrojenia w bardzo drobną kostkę. Następnie podsmażamy je na masełku po czym dolewamy 2 litry wody, 3 serki topione i 2 kostki rosołowe. Zupę gotujemy tak długo, aż się roztopią serki ;-) Doprawiamy do smaku i voila!

Smacznego!
O.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz