10/22/2010

Kurczak słodko-kwaśny


Jeśli nie zdobędziecie soku z mango to warto dojrzale mango przetrzeć , wycisnąć sok i rozcieńczyć wodą aż do uzyskania pożądanej ilości !


1 łyżka oleju słonecznikowego
2 podwójne piersi z kurczaka
1 dojrzłe mango
2 zmiażdżone ząbki czosnku
1 pokrojony w krążki pora
opakowanie kiełków fasoli
150ml soku z mango
1 lyzka octu z białego wina
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki ketchopu pomidorowego
2 łyżki klarowanego miodu


Do nagrzanego woka wlać olej. Umyte, pokrojone w paski mięso włożyć do woka i podsmażać na dużym ogniu okolo 10 minut .
Mango obrać i pokroić na kawalki, a następnie wraz  z czosnkiem, porem i kielkami fasoli wlożyć do woka . Smażyć około 2-3 minut
Sok z mango, ketchup, ocet i miód zmieszać z mąką kukurydzianą, wlać do woka czekając aż zgęstnieje. Podawać bez zwłoki !

aaa przepis ukradlam z ksiazki pod zabójczym tytulem  "Dania z woka " :P


.. K ;]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz