10/22/2010

Zupa krewetkowa


Przepis wpadl mi w ręce w sklepie spożywczym i muszę przyznać , ze fajnie smakuje.

100g krewetek
25ml oleju
1 opakowanie pasty Tom Yum
200 ml wody
30 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek
20g pokrojonych w cwiartki pomidorow
10g trawy cytrynowej
200 ml mleczka kokosowego
posiekana połowa papryczki chilli


Na patelni rozgrzać olej , dodać pastę , aż będzie się wydobywał intensywny zapach Ja miałam krewetki mrożone więc najpierw je zalałam wrzątkiem a potem dodałam na patelnie.  Dodać je na patelnie i delikatnie je podsmażyć i dolać wody. Gotować okolo 1 minuty. Po zagotowaniu dodać pieczarki , pomidory i trawę cytrynową. Wlać mleczko kokosowe i pozostawić na ogniu 2 minuty , dodać chili.

Smacznego ! K !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz