10/10/2010

Penne z łososiem

Przyznaję się, przepis nie jest mój, ale cioci Aldony ;-) Jest tak genialny, że musiał znaleźć się na tej stronie - jedyny problem jest taki, że prawie wszystkie składniki dodaje się 'na oko'. Jeszcze raz na prawdę gorąco polecam!

Składniki
1 śmietana 18% do zup
kawałek łososia wędzonego na zimno (musi być na zimno, na ciepło nie wyjdzie)
około 2 cebul
opakowanie penne
pieprz/sól
odrobina parmezanu

Zaczynamy od ugotowania penne według instrukcji. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na masełku (lub oliwie z oliwek), aż będzie szklista. Następnie dodajemy śmietanę oraz łososia również pokrojonego w kosteczkę i czekamy jak sos zrobi się w miarę jednolity (łosoś się rozdrobni, ale na pewno się nie rozpuści :D). Dodajemy gotowe penne i mieszamy ;-) Voila!

Smacznego!
O.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz