2/09/2011

Paluszki serowe

Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska, niestety strasznie szybko znika ze stołu;-)  Zainspirowałam się przepisem, który znalazłam na jednym z moich ulubionych blogów mojewypieki.blox.pl ;-)

1 arkusz ciasta francuskiego
około 5-6 łyżek sosu pomidorowego chilli
bazylia suszona
ser (cheddar i parmezan)

Arkusz ciasta francuskiego lekko rozwałkowujemy następnie przecinamy na połowę (tak żeby arkusze były mniej więcej kwadratowe) i obydwa arkusze smarujemy sosem pomidorowym, sypiemy sporo bazylii i sera - przyciskamy, żeby się przykleiło. Następnie składamy arkusze sosem pomidorowym do środka. Kroimy na paseczki około 0,5cm i skręcamy poprzez trzymanie za końce i obracanie w przeciwne strony ;-)

Smacznego!
O.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz