11/23/2010

Kokosowa zupa z grzybami shitake


Jeśli macie ochotę to dodajcie ryżu , około pól woreczka.

200g krewetek
2 łyżeczki czerwonej pasty curry
1 łyżeczka sambal oelek
200ml bulionu , ja miałam akurat rybny ale morze być też rosołowy
około 2 garści grzybów shitake
2 ząbki czosnku
szczypiorek
mleczko kokosowe (małe pudełeczko lub puszka wystarczy)

Grzyby gotujemy około 20 minut.
Na rozgrzany tłuszcz dodajemy paste curry , sambal i czekamy aż chwilę się podsmażą. Dorzucamy czosnek, szczypiorek, krewetki , podsmażamy około 2 minut. Dodajemy bulion czekamy aż się zagotuje. Ja w międzyczasie wszystko przerzuciłam już do garnka bo na patelni zaczęło brakować miejsca:)  dodajemy ugotowane grzyby, następnie  mleczko kokosowe. Gotujemy około 2 minut.

K

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz