Vietnamese rolls - wg mnie najsmaczniejszy fast food wszech-czasów! Prosty do zrobienia, mało składników, lekki i bogaty smak. PYCHA! Mój przepis się trochę różni od oryginalnego, ponieważ zamiast kolendry użyłam wietnamskiej mięty - którą akurat miałam i której smak uwielbiam.
4 bułki (najlepiej własnej roboty)
jedna podwójna pierść z kurczaka
1 ogórek
1 marchewka
majonez kewpie
kolendra lub wietnamska mięta
mąka
jajko
panierka panko
olej
kurczaka kroimy na 4 kotlety, rozbijamy tłuczkiem, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i panko. Smażymy na oleju, aż panierka będzie rumiana. Bułki przekrawamy, smarujemy majonezem kewpie, układamy kotlety, plastry marchewki i ogórka (ja użyłam obieraczki do warzyw, żeby plasterki były cienkie), dużo mięty i odrobina majonezu na wierzch.
Smacznego!
O.
aż sobie zrobie ... kiedys...
OdpowiedzUsuńFajna kanapka. Ciekawa propozycja. Gratulacje.
OdpowiedzUsuńLubię wietnamską kuchnię, ale tej kanapki nie znałam do tej pory. Fajny pomysł na smaczną przekąskę.
OdpowiedzUsuńSzybki przepis na pyszną dorade ! :) Max 30 min i danie gotowe :)
OdpowiedzUsuńPrzepis napisał Giancarlo Russo Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów,piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku polskim.
Ciekawa kanapka:) chyba dzisiaj na kolację skorzystam z przepisu:)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuń