8/20/2010

Migdałowe uda



Miód lubie tylko z mięsem ... wydaje mi się, że taki jest najciekawszy :)

6 udek z kurczaka
2 lyżki miodu wrzosowego
120g płatków migdałów
pieprz czarny młotkowany
sól
papryka ostra


Piekarnik rozgrzewamy do 250C .
Udka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Wkładamy do miski i przyprawiamy pieprzem , solą i ostrą papryką . Dodajemy miód i dokładnie ręką wszystko mieszamy. Odkładamy do lodówki na 30 minut.
Następnie każde udko z osobna obtaczamy w płatkach migdałów i zawijamy w folie aluminiową. Najpierw pieczemy 20 minut . Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i otwieramy delikatnie folie , uważając, żeby nie wylać nagromadzonego tam sosu. Z tak otwartymi foliami pieczemy aż do uzyskania złotego koloru.
Najlepiej smakuje z lekka sałatką.


Polecam .. K !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz