9/21/2010
Tandoori Chicken
Akurat ten kurczak , potrzebuje przygotowania - marynujemy przez 24h, ale mówie wam - warto !!
1 gęsty jogurt naturalny
sok z 1 cytryny
przyprawa Tandoori Masala - 2 duże łyżki
2 pałki z kurczaka , 1 podwójna pierś z kurczaka
1duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
sól - pół łyżeczki
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem, piersi także myjemy i osuszamy ,filetujemy. Widelcem lekko "dziobiemy" mięso, aby marynata dostała się głębiej.
Składniki marynaty czyli sok z cytryny, tandoori masale czosnek i sól mieszamy ze sobą i zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 24h.
Wstawiamy do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym przykrytym na wierzchu tylko folią aluminiową. Rozgrzanego do 180C na 1h 15minut.
Podajemy z ryżem i lekką słatką z vinegretem.
Uwieeelbiam ! .. K
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz