9/30/2010

Piwne skrzydełka z ostrą salsą



Do salsy dodałam także papryczki jalapeno , ale tylko dlatego, ze moj chlopak je uwielbia, wiec jeśli ich nie będziecie mieć to nic się nie stanie :)

12 skrzydełek
1 bytelka piwa 
łyżeczka swiezego startego imbiru 
2 łyżeczki cynamonu 
pieprz 
sol
pokrojona połowa papryczki chilli 

Skrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, obsypujemy sola i pieperzem.
Do garnka przelewamy piwo, lekko podgrzewamy . Dodajemy imbir pokrojoną i oczyszczoną papryczkę chilli,cynamon. Doprowadzamy do wrzenia. odstawimy od ostygnięcia. 
 Zalewamy nasze skrzydełka i odstawiamy pod przykryciem do lodowki na 24h 
Ja skrzydełka smażyłam na tłuszczu na patelni , aż były gotowe w środku, ale równie dobrze możecie wsadzić je do piekarnika na 180C az  będą miały złoty kolor! 

Salsa 
2 duze pomidory 
1 duza czerwona cebula 
świeża kolendra 
1 zielona papryka i jedna żółta
pieprz 
sol 
sok z jednej limonki
czerwona papryka w proszku 
3 ząbki czosnku 
1 puszka pokrojonych i odsaczonych pomidorow z puszki
pare plasterków papryczki jalapeno

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę,  ze świeżych pomidorów usuwamy miąższ. Mieszamy w misce z przyprawami i sokiem z limonki i odstawiamy do lodówki na 2 h . Podajemy z Nachosami !!!


XoXo K




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz