Do salsy dodałam także papryczki jalapeno , ale tylko dlatego, ze moj chlopak je uwielbia, wiec jeśli ich nie będziecie mieć to nic się nie stanie :)
12 skrzydełek
1 bytelka piwa
łyżeczka swiezego startego imbiru
2 łyżeczki cynamonu
pieprz
sol
pokrojona połowa papryczki chilli
Skrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, obsypujemy sola i pieperzem.
Do garnka przelewamy piwo, lekko podgrzewamy . Dodajemy imbir pokrojoną i oczyszczoną papryczkę chilli,cynamon. Doprowadzamy do wrzenia. odstawimy od ostygnięcia.
Zalewamy nasze skrzydełka i odstawiamy pod przykryciem do lodowki na 24h
Ja skrzydełka smażyłam na tłuszczu na patelni , aż były gotowe w środku, ale równie dobrze możecie wsadzić je do piekarnika na 180C az będą miały złoty kolor!
Salsa
2 duze pomidory
1 duza czerwona cebula
świeża kolendra
1 zielona papryka i jedna żółta
pieprz
sol
sok z jednej limonki
czerwona papryka w proszku
3 ząbki czosnku
1 puszka pokrojonych i odsaczonych pomidorow z puszki
pare plasterków papryczki jalapeno
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, ze świeżych pomidorów usuwamy miąższ. Mieszamy w misce z przyprawami i sokiem z limonki i odstawiamy do lodówki na 2 h . Podajemy z Nachosami !!!
XoXo K
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz