Składniki
2 persymony
1 mrożone ciasto francuskie
1 budyń waniliowy na 0,5 l
1 szklanka mleka
1 opakowanie migdałów
parę łyżeczek miodu
czekolada do ozdoby
cukier puder
Zaczynamy od budyniu, zawartość torebki wsypujemy do 1 szklanki mleka i dobrze mieszamy następnie gotujemy, aż zgęstnieje. Persymonę kroimy w plastry. Migdały prażymy na patelni bez tłuszczu, aż będą ładnie i intensywnie pachniały. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, nakładamy na wierzch około 2 łyżeczek budyniu, posypujemy migdałami i układamy 2 plasterki persymony. Następnie sklejamy dwa przeciwległe rogi ciasta francuskiego tak jak na zdjęciu i zapiekamy około 20 minut w 180C. Następnie każde ciastko polewamy miodem, posypujemy cukrem pudrem i prażonymi migdałami i polewamy czekoladą;-)
Smacznego!
O.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz