12/06/2010

Chicken Pie

Mega przepyszne! MEGA! Po prostu zakochałam się w tym 'ciastku' ;-)) 

Składniki na 8 kokilek:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 podwójna pierś z kurczaka 
1 słoik białych szparagów 
3 duże cebule (albo więcej)
pieczarki około 0.5 kg 
mąka
około pół szklanki białego wina 
około pół szklanki rosołu

Smażymy cebulę oraz pieczarki na maśle dobrze doprawiając pieprzem i solą oraz polewając białym winem czekamy, aż się zredukuje. Następnie wszystko zdejmujemy do miseczki kurczaka pokrojonego w kostkę obtaczamy w mące i smażymy na oleju, jak kurczak będzie usmażony, ale niekoniecznie zrumieniony dodajemy cebulę i pieczarki oraz szparagi i smażymy jeszcze przez chwilę, tak żeby sos przeszedł smakiem szparagów. Następnie przekładamy do kokilek, polewamy odrobiną rosołu i każdą kokilę zakrywamy kwadratem ciasta francuskiego, po czym nacinamy krzyżyk i zapiekamy około pół godziny w 180 C ;-) 

P Y C H A ! 
O. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz