11/23/2010

Ostre zielone curry


Generalnie wyszło tak dobre,że nie zostało z niego nawet ziarenko ryżu.

2 woreczku ryżu
300g krewetek , lub piersi z kurczaka
mała puszka lub kartonik mleczka kokosowego
około 30g zielonej pasty curry ( pisze około bo jeśli chcecie extra hot to dajcie 50;)
2 ząbki czosnku
1 zielona papryka
1 cebula czosnkowa
1 łyżeczka trawy cytrynowej

Warzywa myjemy i kroimy dowolnie.
Na rozgrzanym tłuszczu na patelni podsmażamy pastę curry i czosnek, dodajemy warzywa a po około 2 minutach krewetki. Dokładnie mieszamy, smażymy około 2 minut. Zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy trawę cytrynową , mieszamy przez około 3 minuty, dodajemy ryż. Po dokładnym wymieszaniu zostawiamy na średnim ogniu jeszcze około 3 minut co jakiś czas mieszając.

K!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz