5/06/2012
Krewetki z tartą cukinią
Sposób przygotowania jest nad wyraz prosty :)
Potrzebne nam będą :
1 cukinia
250gr krewetek
1 słoiczek koncetratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
czerwona mielona papryka(ostra)
suszony tymianek
oliwa
Zaczynamy od bardzo dokładnego umycia cukinii. Będziemy trzeć ją wraz ze skórą, aby nie tracić wartościowego błonnika. A więc umytą cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W tym samym czasie rozgrzewamy oliwę na patelni i dodajemy posiekany czosnek. Czekamy chwilę i dodajemy cukinię. Przyprawiamy papryką. Smażymy mieszając około 2 minut.
Ja miałam krewetki mrożone, więc przelałam je ciepłą wodą. Odcedzamy. Dorzucamy na patelnię. Solimy i mieszamy dokładnie. Krewetki i cukinia zaczną puszczać wodę, więc spokojnie dajemy jej odparować.
Następnie dorzucamy koncentrat pomidorowy. łączymy wszystkie składniki, doprawiamy tymiankiem i smażymy jeszcze około 2 minut.
Gotowe:)
Smacznego:)
K:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuń