Co jest nam potrzebne?
Jajka ( po jednym do każdego naczynia)
pikantne salami
ser ( ja użyłam parmezanu, ale można dodać równie dobrze każdego, na jaki tylko ma się ochotę)
świeża bazylia
sól
pieprz
Na dnie kokilek kładziemy salami, pokrojone w cienkie paseczki. Jeśli macie ochotę, możecie je wcześniej, lekko podsmażyć na patelni. Przykrywamy warstwą sera. Dodajemy część naszej bazylii. Wbijamy po jajku. Na samym końcu posyp solą i pieprzem, resztą bazylii. Można dodać na samą górę też odrobinę sera.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Podajemy obowiązkowo ze świeżym chlebem!
Smacznego!
Kami!
Pyszne!
OdpowiedzUsuńU Ciebie wyglądają wspaniale.
Uwielbiam takie śniadania.
A jak mam do tego własny chleb,to bajka.
Ja niestety cierpię, przed przeprowadzką, na brak piekarnika i maszyny do pieczenie chleba, wiec własny chleb odpada jeszcze przez miesiąc :(
OdpowiedzUsuńMąż byłby zachwycony :)
OdpowiedzUsuń