10/22/2010
Zupa krewetkowa
Przepis wpadl mi w ręce w sklepie spożywczym i muszę przyznać , ze fajnie smakuje.
100g krewetek
25ml oleju
1 opakowanie pasty Tom Yum
200 ml wody
30 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek
20g pokrojonych w cwiartki pomidorow
10g trawy cytrynowej
200 ml mleczka kokosowego
posiekana połowa papryczki chilli
Na patelni rozgrzać olej , dodać pastę , aż będzie się wydobywał intensywny zapach Ja miałam krewetki mrożone więc najpierw je zalałam wrzątkiem a potem dodałam na patelnie. Dodać je na patelnie i delikatnie je podsmażyć i dolać wody. Gotować okolo 1 minuty. Po zagotowaniu dodać pieczarki , pomidory i trawę cytrynową. Wlać mleczko kokosowe i pozostawić na ogniu 2 minuty , dodać chili.
Smacznego ! K !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz