10/11/2010

carpaccio z awokado

Carpaccio z awokado to raj na podniebieniu! Przepis znalazłam na genialnym blogu kwestia smaku, którym wszystkim polecam;-) Nie będę ukrywać, że często jest to moje źródło inspiracji, ale to chyba nie wstyd uczyć się od lepszych ;-) 

Składniki:
Awokado 
odrobina soku z cytryny/limonki 
oliwa z oliwek
pieprz i sól
parę plasterków szynki parmeńskiej
rukola lub inna sałata karbowana 
parę kostek lazura błękitnego

Przepis nie jest bardzo skomplikowany i cała trudność polega na obraniu awokado ze skórki i pokrojenia w cienkie plasterki. Następnie układamy je na talerzu, dobrze skrapiamy cytryną, zwijamy szynkę parmeńską w ruloniki i kładziemy na awokado razem z lazurem i sałatą. Wszystko posypujemy pieprzem i solą oraz skrapiamy oliwą z oliwek ;-)

PYCHA!
O.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz